Benvinguts a la nostre web

Història del BokkenUn Bokken (木剣, Bok (o), "fusta", i ken, "espasa"), és una espasa japonesa de fusta utilitzada per a la formació, generalment la mida i la forma d'una Katana, però de vegades en forma d'espases, com el Wakizashi i Tanto. Bokken (木剣) és un terme per Bokutō al Japó, però s'utilitza àmpliament en l'oest. Ken (剣) s'utilitza, al començament d'una paraula, quan tenen a veure amb l'espasa com a Kendo (剣道 "forma de l'espasa") i Kenjutsu (剣术 "art de l'espasa"). En canvi, Tō (刀) s'usa com un sufix, com en shōtō (小刀:しょうとう, espasa curta) i Daito (大刀:だいとう), pel bokutō (木刀, "espasa de fusta") és el més comú de la terminologia

Aquests no s'han de confondre amb el Shinai que és l'espasa de bambú utilitzada en el Kendo.

Ús

Un Bokken és el substitut segur i de baix cost de la katana en la formació de diverses arts marcials.

El Bokken també s'utilitza en la AJKF Nihon Kendo kata, una forma d'entrenament per a desenvolupar els moviments tècnicament correctes.

El 2003, la Federació Japonesa de Kendo (AJKF) presenta un tipus de pràctica utilitzant Bokken. Bokuto Ni Yoru Kendo Kihon-waza Keiko-ho és un conjunt d'exercicis bàsics utilitzant un bokuto. Aquesta forma de pràctica, es destina principalment per kendokes fins al ni-donen, però és molt útil per a tots els estudiants de Kendo.

Bokken Suburito són dissenyats per la seva utilització en suburi. Suburi, literalment "no balanceig", són només exercicis de tall. El Suburito són més gruixuts i més pesat que el Bokken i els usuaris de suburito han de desenvolupar tant la força com la tècnica. El seu pes fa que siguin inadequats per a la pràctica en parelles o kata. Un famós usuari de la suburi Bokken mida és Miyamoto Musashi, que utilitza una en el seu duel contra Sasaki Kojiro

Història

Històricament, el Bokken són tant antics com les espases japoneses, i es van utilitzar per a la formació dels guerrers. Miyamoto Musashi, un mestre de kenjutsu, va ser conegut per la lluita contra enemics armats plenament amb només un o dos Bokkens. En una famosa llegenda explica que va derrotar Sasaki Kojiro amb un Bokken que havia tallat d'un rem mentre viatjava en un vaixell cap a l'illa on havia de tenir lloc el duel.

Tipus de Bokken

La següent és la llista d'estils bàsics de Bokken:

DAITO o tachi (de la mida d'una Katana), espasa llarga;
shot, kodachi o Wakizashi bo, espasa curta, (de la mida d'un Wakizashi);
bo tanto (de la mida d'un tanto),
suburito Són molt més pesants i més difícils d'utilitzar.

El Bokken tambè s'utilitza amb altres estils d'armes, tals com nagamaki, no-dachi, Yari, Naginata, kama, etc Els exemples anteriors són les més àmpliament utilitzats.

La Federació Japonesa de Kendo especifica les dimensions del Bokken per al seu ús en Kendo kata.

Tachi: Longitud total, aprox. 102 cm; tsuka (maneg) aprox. 24 cm.
Kodachi: Longitud total, aprox. 55 cm; tsuka (maneg) aprox. 14 cm.
A més, diversos Koryu (tradicionals japonesos d'arts marcials) tenen els seus propis estils de Bokken que pot variar lleugerament en longitud, forma punta, i en algunes s'afegeix una Tsubo (puny de guàrdia).

Construcció

La qualitat del Bokken depèn de diversos factors. El tipus i la qualitat de la fusta i l'habilitat dels artesans són tots factors crítics en la fabricació d'un bon Bokken. Gairebé tots els produïts en massa de baix cost es realitzen a partir de fusta de baixa qualitat del sud-est asiàtic. Aquests Bokken pot ser fàcilment trencat quan s'utilitza.

Les fustes bones són el roure blanc americà, també conegut com Kashi (no confondre amb el roure blanc japonès, conegut com Shiro Kashi). També la fusta noguera, té una molt bona barreja de duresa i resistència a l'impacte, mentre que segueix tenint un cost relativament baix.
L'ús fustes exòtiques dures no és inusual com el cirerer de Brasil (Jatoba), ect. Les fustes tropicals són sovint molt pesades.
Tambè podem trobar Bokkens de polipropilè.