Benvinguts a la nostre web

Mugai Ryu Iai Heido

El verdader significat del Iaido resideix en aquest poema:

Iai significa no ser tallat per l'home, ni tallar l'home
Culpar-me a mi mateix és el camí de la veritat
Iai significa només guanyar al meu propi cor
Encara si veig l'error d'un home, no he d'anar contra ell.

Això és dir que el Iaido és un camí per autoperfeccionar-nos.
El principal objectiu no és lluitar, però en circumstàncies extremes, quan és necessari i inevitable, el Iai ha de ser un Art que decideixi la victòria o la derrota en el moment de des-embeinar.
En Mugai-ryu només algú que hagi perfeccionat els tres punts Shin, Gi i Tai (després de molts anys de pràctica) pot transformar Mugai-ryu en una "espasa que permet viure": anant més enllà de la vida i la mort, hom força al seu oponent a entendre la inutilitat del seu atac, sense ferir-lo.

L'estil de Mugai-ryu és "simple i vigorós"; és molt pràctic havent eliminat tot allò pompós i innecessari.
Les principals tècniques són gyaku-gesagiri i tsuki: En qualsevol kata el primer tall és "go-no-sen" (sense anticipació), mentre que el segon tall és molt ràpid.

Les katas de Mugai-ryu estàn dividides de la següent manera:

- SEIZA NO BU: Katas bàsics en Mugai-ryu. Són molt importants per a l'estudi del moviment dels malucs, difícil de ser executat en seiza (agenollat). Es divideixen en dos grups: GOYO i GOKA.

- TACHIWAZA NO BU: S'executen dempeus, imaginant el nostre oponent en la mateixa posició. Es divideixen en GO-O i HASHIRI GAKARI.

- NAIDEN: Aquests són "l'espasa que no mata". Poden únicament ser ensenyats a estudiants que han assolit el nivell Menkyo. Forcen l'oponent a entendre la inutilitat del seu atac: només si aquest insisteix en la seva acció, llavors serà eliminat.

- KATANA NO KATA: Kata executada per parelles amb l'espasa llarga.

- WAKIZASHI NO KATA: Kata executada per parelles amb l'espasa curta (Wakizashi)